facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" ne razmišljaju o remiju, na pobjedu protiv Slovenije

seniori
I bod donosi ostvarenje cilja i plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Ženska seniorska reprezentacija u utorak (18.15 sati) protiv Slovenije igra meč odluke za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Danskoj. Nakon poraza od Francuske i Danske, „lavicama“ je za osvajanje trećeg mjesta u grupi potreban bod u duelu protiv selekcije koja je doživjela poraze od istih rivala u prva dva kola.

Crna Gora nakon dva kola ima gol razliku -10, dok je Slovenija na -17, pa su izabranice selektora Kima Rasmusena u boljoj poziciji, jer im odgovara i remi, ali u taboru našeg tima ističu da ne razmišljaju na taj način, već žele da poprave utisak iz duela protiv Danske i pobjedom dođu do ostvarenja cilja.

Kim Rasmusen, selektor reprezentacije Crne Gore

Odigrali smo dobro protiv Danske do 35. minuta, nakon toga smo promašivali dobre šanse i stvari su krenule kako ne treba. Odstupili smo od plana koji smo imali i od onoga što smo dogovorili da radimo. Fizički smo bili veoma umorni, zadovoljan sam igrom do 35. minuta, a moramo da nađemo odgovor za pad koji nam se desio u nastavku kada smo 17 minuta bili bez gola. Potrebne su nam odbrane golmanki, šutevi bekova sa devet metara, moramo da realizujemo otvorene šuteve, kada to nije slučaj, onda je nemoguće ostvariti pobjedu protiv Francuske ili Danske. Ali moram da istaknem da smo igrali protiv dvije selekcije koje su među četiri najbolje na ovom prvenstvu. Razmišljamo samo o Sloveniji, to će biti potpuno drugačija utakmica za obje selekcije. Dva tima se odlično poznaju, to je praktično ista kultura, to će biti „rukometni rat“ i to su utakmice koje mi volimo da igramo. Imamo dobru šansu, ali moramo da napravimo iskorak u nekim segmentima igre, moramo da odigramo bolje u nekim dijelovima meča. Siguran sam da će djevojke biti spremne, da će pružiti maksimum i to je ono što tražim od njih. Najvažnije je da se držimo našeg plana i da igramo našu igru.

Biće to četvrti međusobni duel dvije selekcije, a Crna Gora ima sve pobjede u dosadašnjim okršajima – tri su ostvarene u kvalifikacijama, a posljednja u duelu preliminarne faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2018. godine, kada je u Nansiju bilo 36:32.

Majda Mehmedović, lijevo krilo reprezentacije Crne Gore

Mogu da kažem da je bilo mnogo teže igrati protiv Danske nego protiv Francuske. Bile su jače u odbrani i dominantnije tokom čitavog meča. Nažalost nijesmo uspjele da sprovedemo u djelo naš plan, jer je bilo veoma teško. U prvom poluvremenu smo se i nekako držale, ispoštovale ono što je traženo od nas, ali u nastavku je Danska promijenila neke stvari i nijesmo se snašle, bio je evidentan pad u igri i nijesmo mogle da nađemo rješenje u napadu. Tu nesigurnost smo prenijele i u odbranu. Poslije svakog poraza je teško, ali mi sportisti smo navikli da to zaboravimo i da spremimo glave za naredni meč. Ne smijemo ostati u prošlosti i razmišljati o Danskoj, već okrenuti misli ka Sloveniji. I Slovenija je mogla da pruži mnogo više u prva dva meča, ali možda su i one razmišljale kao i mi - da će naš međusobni duel biti odlučujući za prolaz. Sa novim selektorom smo pokušale da sprovedemo neke nove stvari u igri, potrebno je vrijeme da sve to slegne i drago mi je što smo protiv odličnih selekcija kao što su Francuska i Danska, pokazale i pozitivne, ali i loše stvari u igri na koje moramo da obratimo pažnju. Slovenija ima odličnu bekovsku liniju, Stanko, Gros, Omoregi i Lazović imaju dobru saradnju, golmanke su pokazale kvalitet, a krila su im možda najslabija karika, te saradnja sa pivotom. Na bekove moramo da obratimo najveć pažnju i postavimo „zid“ pred našim golom. Tu vidim našu šansu.

U drugom meču grupe A, Francuska i Danska od 20 sati i 30 minuta odlučiće pobjednika grupe, jer obje selekcije imaju maksimalna četiri boda nakon odigrana dva duela.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×