facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Zaboraviti izdanje protiv Danske i spremiti se za meč odluke"

seniori
"Duel protiv Slovenije je finale za nas, i prije prvenstva smo znale da to može biti meč odluke".

„Lavice“ nijesu skrivale nezadovoljstvo poslije lošeg izdanja u drugom poluvremenu duela protiv Danske koji ih je odveo u ubjedljiv poraz (28:19) u drugom meču na Evropskom prvenstvu. Ističu da nijesu ispoštovale dogovor, da u odbrani nijesu bile na potrebnom nivou, a da su u napadu promašile dosta zicera. I pored toga ističu da vjeruju da će brzo zaboraviti loše izdanje iz duela protiv Danske, spremiti se za meč odluke protiv Slovenije i uz dobro izdanje, ostvariti cilj, odnosno izboriti plasman u glavnu rundu, što je bio cilj i uoči prvenstva.

Jovanka Radičević, kapitenka reprezentacije Crne Gore

Sve je bilo problem u našoj igri. Nijesmo bile konkretne u odbrani i nijesmo ispoštovale neke zadatke koji su se tražili od nas. Željele smo najbolje i sigurno nikome nije teže nego nama. Moramo što prije da zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo duelu protiv Slovenije. Bilo je i dobrih stvari, stvarali smo šanse, ali i promašivale zicere. Za nas je meč protiv Slovenije finale. Ne razmišljamo na način da nam je dovoljan i bod protiv Slovenije za prolaz u glavnu rundu. Želimo da damo sve od sebe, da ispoštujemo ono što se traži od nas, sigurno će biti teško, jer su obje ekipe umorne. I prije prvenstva smo znale da će ta utakmica možda biti i odlučujuća za prolaz. Žao mi je što protiv Francuske nijesmo uzele makar bod, jer smo odigrali možda i najbolji meč u međusobnim duelima u posljednjih nekoliko godina. Sve je to sada iza nas, imamo dan da se spremimo za Sloveniju i vjerujem da možemo da pružimo dobru partiju, da ostvarimo glavni cilj, a to je plasman u glavnu rundu.

Bobana Klikovac, pivot reprezentacije Crne Gore

Nespremne u glavama smo ušle u utakmicu, nijesmo bile fokusirane od početka i nijesmo ispoštovale neke dogovore. Ni u odbrani, ni u napadu nijesmo pružile 100 odsto mogućnosti. Promašile smo mnogo situacija koje su bile za postizanje gola. Nijesmo odigrale odbranu onako kako je bilo potrebno i kako smo igrale protiv Francuske. Imamo još jednu šansu, moramo ovo da zaboravimo i da se pripremimo za Sloveniju. Protiv Slovenije moramo da ispravimo sve greške koje smo pravile u duelu protiv Danske.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×