facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" zadovoljne izdanjem, ostaje žal zbog propuštene prilike

seniori
"Lavice" ističu da u nedjelju protiv Danske treba ponoviti izdanje iz duela protiv Francuske.

Iako su zadovoljne izdanjem koje su pružile protiv favorizovanog protivnika, „lavice“ nijesu skrivale žal zbog propuštene prilike da osvoje makar bod protiv Francuske na startu Evropskog prvenstva u Danskoj. I krilo Majda Mehmedović i bek Đurđina Jauković ističu da je u duelu protiv šampiona Evrope bilo mnogo pozitivnih stvari koje treba ponoviti i u duelu protiv Danske u nedjelju, u kojem mogu da se nadaju pozitivnom ishodu, ukoliko igra u odbrani i energija ponovo budu na visokom nivou.

Majda Mehmedović, krilo reprezentacije Crne Gore

Veoma dobro smo otvorile prvenstvo bez obzira na poraz. Pokazale smo jedno od boljih izdanja u međusobnim duelima protiv Francuske. Drago mi je što smo pokazale karakter i ostavile srce na terenu, iako nam to nije donijelo pobjedu. Zadovoljna sam kako izgledamo na terenu i želja mi je da ovako nastavimo i u nastavku prvenstva. Ostaje žal što nijesmo osvojile dva boda, ali ovo je put kojim treba da idemo i okrećemo se narednom meču koji u nedjelju igramo protiv Danske. Biće veoma teško, ali sve djevojke su pozitivnog raspoloženja nakon ovog meča. Imamo novog selektora, nijesmo imale nijedan pripremni meč, tako da nijesmo znale kako će sve to izgledati na terenu, ali ovo izdanje nam daje pozitivnu energiju. Ovo je samo prvi korak, ali moramo da napravimo veći. Moramo da ponovimo dobre stvari iz ovog duela, da ispravimo greške koje smo pravili i da odigramo dobar meč i protiv Danske. Od prvog dana vjerujem u plasman u glavnu fazu, ostaje da se vidi da li će mi se ta želja i ostvariti.

Đurđina Jauković, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Imala sam osjećaj i prije meča da možemo da pariramo Francuskoj. Pokazale smo kakvo srce imamo, iako ostaje žaj, jer smo zaslužile makar bod. Ponosna sam kako smo se suprotstavile Francuskoj, šampionu Evrope, bivšem prvaku svijeta i osvajaču olimpijske medalje. Ne mogu da kažem da sam razočarana, ali teško je bilo što reći, kada mislite da ste zaslužile bod. Više je dobrih nego loših stvari iz ovog meča, na kraju su one došle do pobjede, možda i zahvaljujući dužoj klupi. Treća opcija Francuske na poziciji desnog beka je presudila, postigla je dva-tri ključna gola i izborila sedmerce. Imamo slobodan dan u subotu, a onda da se što bolje pripremimo za Dansku. Ako ponovimo ovo izdanje u odbrani i energiju koju smo imali protiv Francuske, sve će zavisiti od nas.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×