facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" otputovale za Dansku, Francuska protivnik na startu

seniori
Glavni cilj na Evropskom prvenstvu u Danskoj je plasman u glavnu rundu.

Ženska seniorska reprezentacija iz Tirane je otputovala u Herning, gdje u petak duelom protiv Francuske počinje šesti nastup na prvenstvima Evrope. Nakon priprema u Podgorici, „lavice“ ističu da spremno dočekuju početak šampionata u Danskoj, na kojem će glavni cilj biti plasman u glavnu rundu, odnosno osvajanje jednog od prva tri mjesta u grupi A, u kojoj će protivnici pored Francuske, biti domaćin i selekcija Slovenije.

Ema Ramusović, pivot reprezentacije Crne Gore

Svjesne smo da je koronavirus promijenila dosta toga u sportu, ali i životu uopšte. Spremne smo međutim, za izazov koji nas očekuje. Kao i uvijek do sada neću davati prognoze, ali daćemo sve od sebe kako bi krajnji ishod bio u našu korist. Nedostaju nam Milena Raičević, Tatjana Brnović i Marina Rajčić, ali pokušaćemo da nadomjestimo njihovo odsustvo. Odbrana je naš glavni adut, ukoliko taj segment igre bude na vrhunskom nivou, vjerujem da možemo do dobrog rezultata. Francuska je već duže vrijeme neizbježan protivnik na velikim takmičenjima. Poznajemo ih dosta dobro, jaka su ekipa i znamo što nas očekuje u tom duelu.

Jelena Despotović, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Na Evropskom prvenstvu sve ekipe su jake, tako da nema lakih utakmica bez obzira na to ko je protivnik. Bilo bi dobro da na pravi način otvorimo prvenstvu, jer je to značajno zbog samopouzdanja i nastavka takmičenja. Idemo utakmicu po utakmicu, prvo razmišljamo o Francuskoj, onda se okrećemo Danskoj i na kraju Sloveniji, iako mnogi ističu da će taj posljednji meč, vjerovatno biti i odlučujući u borbi za plasman u glavnu rundu. Odbrana i kolektiv su naši glavni aduti na ovom prvenstvu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×