facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" na okupu u okviru EHF sedmice, prvi put pod vođstvom nove selektorke Lazović

seniori
„Lavice“ su na okupu, prvi put predvođene novom selektorkom Suzanom Lazović i to u okviru EHF sedmice, koja je početak uigravanja za Evropsko prvenstvo.

„Lavice“ su na okupu, prvi put predvođene novom selektorkom Suzanom Lazović i to u okviru EHF sedmice, koja je početak uigravanja za Evropsko prvenstvo koje će od 28. novembra do 15. decembra biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Članica najbolje generacije u istoriji crnogorskog rukometa sedma je selektorka u istoriji "lavica", klupu nacionalnog tima preuzima 12 godina nakon nezaboravne 2012. u kojoj je kao igračica osvojila srebrnu olimpijsku medalju i evropsko zlato.

Na spisku selektorke Lazović za EHF sedmicu su 24 igračice, među kojima su četiri debitantkinje - krilo francuskog Rena Milica Trifunović i pivot rumunskog Minaura Andrijana Tatar, kao i juniorske reprezentativke naše države Sara Burić i Ivana Vujadinović.

U nacionalnom timu ponovo su bekovi Milena Raičević, Đurđina Jauković i Katarina Džaferović, te golmanka Ljubica Glendža (ranije Nenezić).

Na prvom treningu u dvorani Univerziteta Crne Gore bile su sve igračice sa spiska osim pivot Bobana Olteanu (ranije Klikovac) koja će se sjutra priključiti saigračicama.

„Lavice“ će trenirati u Podgorici, a do Evropskog prvenstva krajem novembra, imaće još jedno okupljanje u oktobru.

Na EHF Euro 2024, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će biti Srbija, Rumunija i Češka. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×