facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Suzana Lazović nova selektorka "lavica"

seniori
Trener mađarskog prvoligaša Alba Fehervar Suzana Lazović je nova selektorka naše reprezentacije i sedmo je ime na listi stručnjaka koji su pokrivali navedenu funkciju.

Članica zlatne generacije „lavica“ preuzima klupu najuspješnije ženske selekcije u Crnoj Gori!

Trener mađarskog prvoligaša Alba Fehervar Suzana Lazović je nova selektorka naše reprezentacije i sedmo je ime na listi stručnjaka koji su pokrivali navedenu funkciju nakon obnove nezavisnosti.

To će biti njen povratak u crnogorski rukomet, nakon što je bila prva saradnica Bojane Popović na klupi reprezentacije do 18 godina na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj 2018. godine, te prvi trener na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Mađarskoj godinu kasnije.

Proslavljena pivotkinja naše reprezentacije koja je sa Crnom Gorom osvojila srebrnu olimpijsku medalju i evropsko zlato 2012. godine, na klupu „lavica“ dolazi nakon odličnih rezultata koje je ostvarila za juniorskom reprezentacijom Kine.

Sa tom selekcijom ostvarila je veliki uspjeh i izborila plasman u glavnu rundu na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje je u junu održano u Sjevernoj Makedoniji.

Osim dvije medalje u seniorskom uzrastu sa crnogorskom reprezentacijom, Lazović je bila i članica generacija koja se okitila bronzanom medaljom na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. godine.

Sa ekipom Budućnosti je osvojila dva trofeja EHF Lige šampiona i to 2012. i 2015. godine.

Izjava nove selektorke reprezentacije Crne Gore Suzane Lazović

Čast mi je što sam odlukom Upravnog odbora Saveza imenovana za novu selektorku. Prilika da predvodim ove djevojke čini me ponosnom. Kao igračica sam sa reprezentacijom stigla do najvećih visina, sada sam dobila veliko povjerenje od strane Saveza da predvodim novu generaciju „lavica“ i to na način kako su i učili i predvodili nas u prethodnom periodu. Ostvario mi se još jedan san i vjerujem da ćemo učiniti ponosnim sve ljude koji nas prate i podržavaju. Mogu da obećam da ćemo predano i svim srcem raditi kako bi svi bili ponosni na naše rezultate, što je bio slučaj i do sada. Očekujem podršku svih, a naročito navijača koji su uvijek bili naša najveća snaga.

Prvo okupljanje sa novom selektorkom, „lavice“ će imati u septembru u okviru EHF sedmice, što će biti prilika da se Lazović detaljnije upozna sa ekipom i igračicama koje će konkurisati za mjesto u timu na Evropskom prvenstvu, čiji domaćini će od 28. novembra biti Mađarska, Austrija i Švajcarska.

- Obaviću razgovore sa svim igračicama koje su do sada bile na spisku reprezentacije, ali i onima koje su bile na širem spisku. Možda sada neće biti dovoljno prostora da na djelu vidimo sve djevojke, ali u narednom peridou svaka igračica će dobiti šansu. Očekuje nas Evropsko prvenstvo krajem novembra, ali prvi cilj je da naša djeca dobiju šansu i da sve ovo što radimo bude na duže staze, kako bi rukomet vratili na utabane staze uspjeha. Biće potrebno vrijeme, ali vjerujem da to možemo - zaključila je Lazović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×