facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Uspješna organizacija Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina

seniori
Podgorica od 7. do 18. avgusta bila domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, finalnom vikendu prisustvovao predsjednik EHF-a Mihael Viderer.

Podgorica je u protekle dvije sedmice bila centar evropskog rukometa!

Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina okupilo je 24 tima, a Švedska je osvojila zlatnu medalju u sjajnoj atmosferi u „Bemax areni“, pobjedom protiv Danske nakon produžetka.

450 najboljih igrača Evrope predstavilo se rukometnoj javnosti

250 službenih lica – članova stručnih štabova, sudija i delegata boravilo je u našem glavnom gradu

3 dvorane – Sportski centar „Morača“, „Bemax arena“ i „Verde“ bili su domaćini budućim zvijezdama evropskog rukometa

Četvrtu godinu zaredom bili smo domaćini prventava Evrope u mlađim kategorijama.

Da smo i tokom Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina posao obavili na sjajan način svjedoči izjava predsjednika Evropske rukometne federacije Mihaela Viderera koji je ispratio finalni vikend.

„Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina i mlađe organizovano je na sjajan način. Vidjeli smo sjajnu atmosferu u „Bemax areni“ gdje su se igrale utakmice finalnog vikenda i ovo je sjajno mjesto za prvenstva mlađih kategorija. Mečevi za zlatnu i bronzanu medalju odlučeni su nakon produžetaka i to je sjajno. Za Evropsku rukometnu federaciju su prvenstva u mlađim kategorijama, u muškoj i ženskoj konkurenciji, od izuzetnog značaja. To je sjajna prilika za mlade igrače da stiču iskustvo za budućnost. Zbog toga želimo da imamo dobro takmičenje i organizaciju na visokom nivou. To je upravo ono što smo vidjeli ovdje. Naredne godine Crna Gora će biti domaćin prvenstava Evrope za igračice do 17 i 19 godina. Siguran sam da ćemo imati sjajna prvenstva i naredne godine“, kazao je Viderer.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×