facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u srijedu putuju za Dansku, Francuska protivnik na startu

seniori
Selektor Kim Rasmusen u srijedu će objaviti spisak 16 igračica za Evropsko prvenstvo.

Ženska seniorska reprezentacija u srijedu putuje za Dansku koja će biti domaćin smotre najboljih selekcija Evrope, a koju „lavice“ otvaraju u petak kada će u Herningu igrati protiv aktuelnog šampiona Starog kontinenta – Francuske.

Pod vođstvom novog selektora Kima Rasmusena, Jovanka Radičević i saigračice od srijede odrađuju pripreme u Podgorici.

Selektor Rasmusen uoči puta će objaviti spisak od 16 djevojaka koje će predstavljati našu državu na šestom prvenstvu Evrope nakon obnove nezavisnosti.

- Jedva smo čekale da se okupimo i krenemo na veliko takmičenje. Nadam se da nam virus neće uskratiti ovo zadovoljstvo i da će sve cure izaći na teren. Naš adut je kolektiv, a ne sumnjam da ćemo pružiti najbolje što možemo i vjerujem pokazati najbolje stvari posebno u odbrani. Čekamo prvenstvo sa drugačijim sastavom, sa malo vremena za pripremu, ali se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Na startu nas čeka jedan od najtežih protivnika, a to je Francuska. Vjerujem da ćemo i na premijeri i na svakom drugom meču pokazati maksimum borbenosti. Upravo je to odlika našeg tima. Do sada nijesmo nastupali u ovom sastavu, svjesni svi da će nam biti teško bez igračica koje su prošle godine igrale u Japanu. Naše je da se borimo najbolje što možemo, motiva ne fali, posebno kada obučemo nacionalni dres - kazala je krilo Majda Mehmedović.

U odsustvu nekoliko važnih igračica u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Japanu iz decembra prošle godine, nekoliko mlađih „lavica“ će imati poseban izazov, jer će preuzeti značajniju ulogu u timu.

Jedna od njih je i srednji bek Itana Grbić, koja će uz debitantkinju u našem nacionalnom timu Mateu Pletikosić, imati zadatak da nadomjesti odustvo Milene Raičević, koja zbog trudnoće propušta predstojeći šampionat.

- Navikle smo se da nemamo mnogo vremena za pripreme za velika takmičenja. Imamo novog selektora, a moramo da budemo zadovoljne zbog odlične atmosfere u timu. Poseban je osjećaj i emocija kada igramo u dresu sa državnim grbom. Sa pozitivnom energijom idemo u Dansku. Imamo veoma tešku grupu, ali izgleda da svaki put moramo da idemo težim putem. Nikako da zaobiđemo Francusku, ali treba da razmišljamo na način da nema loših ekipa i da je svih 16 približno istog kvaliteta. Iskreno vjerujem da ćemo izboriti plasman u glavnu rundu. I ja kao i još neke mlade igračice smo čekale veću šansu u državnom timu, oslabljene smo, ali imamo dosta iskustva i dosta djevojaka koje žele da iskoriste priliku. Pružićemo maksimum i vidjeti da li će to biti dovoljno za plasman u drugu fazu – kazala je Grbić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×