facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Juniorska reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu

seniori
Crna Gora će igrati u grupi A, prvi protivnik u Celju, u srijedu u 12 sati će biti Sjeverna Makedonija, nakon čega slijede okršaji protiv Austrije i Hrvatske.

Nakon juniorki koje su zauzele 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu, na najveću scenu izlaze i najbolji juniori naše države.

Generacija koju predvodi trener Draško Mrvaljević u srijedu počinje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Sloveniji.

Crna Gora će igrati u grupi A, prvi protivnik u Celju će biti Sjeverna Makedonija, nakon čega slijede okršaji protiv Austrije i Hrvatske.

Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

Na spisku trenera Mrvaljevića je 17 igrača koji će predstavljati našu državu na kontinentalnoj smotri.

- Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Generacija igrača rođenih 2004. godine i mlađih je sastav koji će u bliskoj budućnosti predstavljati našu državu i u seniorskoj konkurenciji. Ovo je prilika da pokažu kvalitet i daju odgovor stručnom štabu koliko može da se računa na njih u narednom periodu, ali i da se predstave evropskoj rukometnoj javnosti, što će doprinijeti razvoju njihovih karijera – kazao je Mrvaljević.

Stručni štab tokom priprema suočio se sa brojnim problemima.

- U prijateljskim duelima protiv Izraela i Slovenije, povrijedili su se Filip Božović i Semir Feka, dok je ranije, nakon Mediteranskog prvenstva, iz istog razloga otpao Mojaš Nikolić. Ni tu nije kraj problemima, jer je jedan od najvažnijih igrača u rotaciji Igor Mrvaljević doživio povredu na posljednjem treningu pred put u Sloveniju i čekamo izvještaj doktora da vidimo u kakvom je stanju rame. Imamo na raspolaganju samo jednog pivota, ali moramo da se borimo sa sastavom koji imamo. Hrvatska se izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao – kazao je trener Mrvaljević.

U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×