facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Juniorke počinju nastup na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji

seniori
Prvi protivnik na planetarnoj smotri je Uzbekistan, a rivali u grupi su još Gvineja i Portugal. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Od mlađih reprezentativnih selekcija koje će ovog ljeta nastupiti na četiri prvenstva Evrope i svijeta, na scenu prvo izlaze juniorke.

Generacija koju predvodi trener Igor Marković sjutra počinje nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje će biti održano u Sjevernoj Makedoniji.

Prvi protivnik na planetarnoj smotri je Uzbekistan, a rivali u grupi su još Gvineja i Portugal. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Trener Igor Marković odredio je spisak od 17 igračica koje će predstavljati našu državu na šampionatu u Sjevernoj Makedoniji, na kojem će glavni protivnik u grupi biti Portugal.

- Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu, biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju – kazao je trener Marković.

U stručnom štabu trenera Markovića su njegov prvi saradnik Draško Kaluđerović, trener golmana Sonja Barjaktarović i fizioterapeut Hamza Mehović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×