facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Žao mi je, ali ova generacija ima perspektivu i imaće priliku da osjeti draž Olimpijskih igara"

seniori
“Žao mi je, mlada generacija koja ima perspektivu, mora da proživi ovakve utakmica da bi osjetile kako je to", kazala selektorka Popović.

Šok i nevjerica u redovima crnogorskih rukometašica nakon što je ispuštena šansa da se ode na Olimpijske igre u Parizu.

Sasvim razumljivo, selektora Bojana Popović bila je jako razočarana poslije poraza. U prvi plan je istakla neiskustvo „lavica“ u igranju utakmica ove težine.

“Strašno je teško pričati, ali osjetio se teret od starta. Znam da su ovo igračice koje žele i koje su prošle nešto, ali ne toliko da bi igrale ovakve utakmice u momentima gdje se odlučuje. Dosta njih je bilo sa velikim nabojem, to se osjetilo sa nekim šutevima kada se Slovenija odlijepila. Ponovo su nas ti šutevi koštali i nikako nismo mogli da uđemo u ritam, Gros je vrhunska igračica i otvarajući prema njoj da bi spasili šuteve spolja, ostalo je mjesta za ostale. Borili smo se 60 minuta, ali mislim da je težina utakmice učinila svoje“, kazala je Popović.

Uvjerena je da će ova generacija u budućnosti igrati Olimpijske igre.

“Žao mi je, mlada generacija koja ima perspektivu, mora da proživi ovakve utakmica da bi osjetile kako je to. Iskustvo je neprocjenjivo, ima još mnogo godina, sve su mlade, imaće priliku da osjete draž Olimpijskih igara jer ovo je dobra ekipa i dobar tim koji se drži zajedno i ja sam ponosna što sam bila trener ove reprezentacije svih ovih godina. To je to za sada, mislim da žal ostaje, ali treba da idu podignute glave jer su odradile sve što su mogle. Slovenija je bila bolja, imaju bekove koje spolja mogu da zabiju golove, mi to nemamo trenutno i to je to“.

Ne želi da traži izgovor u vidu izostanak kojih je, ruku na srce, bilo.

“Mi smo bili sa ekipom sa kojom smo bili. Ja sam ponosna na njih, to su te djevojke koje će predstavljati Crnu Goru u narednom periodu samo treba da im se da vjetar u leđa i povjerenje. Sreli smo danas jednu ekipu koja je iskusnija za neke stvari, ali mislim da je to ekipa koju Crna Gora u ovom momentu ima, nećemo da pričamo o povrijeđenima, to je što je, one su izgurale ovo do kraja“, zaključila je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×