facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Očekivana utakmica protiv Paragvaja, okrećemo se utakmicama protiv Njemačke i Slovenije"

seniori
"Nijesam zabrinuta, očekivana je bila cijela utakmica sa moje strane, važna je pobjeda i da su sve djevojke zdrave", kazala selektorka Popović.

Selektorka ,,lavica“ Bojana Popović nije bila zabrinuta nakon izdanja svoje ekipe u pobjedi protiv Paragvaja (30:25) na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira.

- Nijesam zabrinuta, očekivana je bila cijela utakmica sa moje strane. Mislila sam da će, možda, poslije onakve igre s kraja prvog poluvremena, da uđu u ritam za drugo poluvrijeme. Da ćemo vratiti ritam kroz dobru odbranu i da da ćemo da istrčimo dosta laganih kontri. Međutim, ponovo smo ušli u nervozu dogo smo stajali u defanzivi i branili se po dva, dva i po minuta, i onda, naravno, da je dolazilo do pada koncentracije. Igrali smo sa njima i u decembru i slična situacija je bila u prvom poluvremenu. Imali smo problema zbog njihovog protoka lopte, jer su male, brze i atipične i onda je, prosto, teško se dugo braniti. I onda kada neku tranziciju ne odradimo kako treba ili napad ponovo smo u odbrani stajali dugo – istakla je Popović.

,,Lavice“ su u posljednja četiri i po minuta serijom 4:0 riješile pitanje pobjednika.

- Nekako se djevojke pripremaju za ono što slijedi - za vikend i te glave, koliko god da upozoravamo, često ne mogu da se prešaltaju i odigraju utakmicu koja je ispred njih, nego je više odrađuju. A tako ne može, što se i pokazalo. Na kraju je važna pobjeda i da su sve zdrave i da se spremamo za ono zbog čega smo došli.

Sada slijedi dan odmora, a onda mečevi odluke, da li su selektorku Njemačka i Slovenija iznenadile?

- Nijesu, sve je već viđeno. Njemačka je od početka imala prednost i do kraja je lomila otpor Slovenije i zasluženo osvojila dva boda. Što se tiče taktičkih stvari - sve se ponavljalo. Analiziraćemo ih i spremati se najbolje što možemo.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×