facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Olimpijske igre su san svakog sportiste, motiv je nikad veći"

seniori
"Lavice" u četvrtak (20.15 sati) protiv Paragvaja na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Olimpijske igre su san svakog sportiste, naročito za novu generaciju koja je trenutno u crnogorskoj reprezentaciji, a motiv je nikad veći, jer se sljedeća prilika pruža tek za četiri godine.

To je poruka srednjeg beka Itane Grbić uoči puta u Ulm, gdje će se "lavice" od četvrtka boriti za olimpijsku vizu.

Grupa je nikad izazovnija, a Njemačka i Slovenija nikad jače, pa je jasno koliko će biti teško u Ulmu, ističe Grbić.

“Olimpijske igre su san svakog sportiste, posebno za novu generaciju kao što je naša. Stvarno je motiv nikada veći, svjesni smo da je sljedeća prilika tek za 4 godine, da li u ovom sastavu ili ne o tome nećemo razmišljati“, kazala je Grbić.

Smatra da je grupa nikada izazovnija te da su Slovenija i Njemačka nikada jače.

“Nikad izazovnija grupa, što se mene tiče. Ima dosta igračica koje imaju novu ulogu i veću odgovornost. Mislim da su Slovenija i Njemačka nikad jače. Biće teško, mislim da svi podjednako želimo plasman, ali vidjećemo koga će sreća poslužiti malo više“, dodaje Grbić.

Grbić igra u Krimu, koji sa klupe, kao i reprezentaciju Slovenije predvodi bivši selektor naše reprezentacije Dragan Adžić.

“Svi znamo trenera odlično i on nas. Tatjana Brnović i ja smo tamo i znamo sistem čitav. Svjesne smo da će se fokusirati na našu dva na dva igru sa pivotom i da će pokušati to da zaustave“.

Jasno je šta ne smije da izostane – srce, hrabrost i karakter.

“Ne smije da izostane, srce, hrabrost i karakter. Treba da igramo našu igru, da igru i energiju iz odbrane prenosimo u napad, da imamo pomoć golmana i da našom odbranom i mi njima pomognemo“, zaključila je Grbić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×