facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" spremne za veliki izazov i borbu za Olimpijske igre u Parizu

seniori
"Lavice" u srijedu putuju u Ulm, u četvrtak (20.15 sati) duelom protiv Paragvaja počinju nastup na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

Bugarska je odrađena u velikom stilu, ali jasno je da u je glavama rukometašica Crne Gore samo Ulm i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Paragvaj, Njemačka i Slovenija – rivali su protiv kojih će „lavice“ tražiti put ka Parizu.

Sa turnira u Ulmu, dvije najbolje selekcije izboriće plasman na najveću svjetsku smotru sportista, a nema dileme da je glavni cilj izabranica selektorke Bojane Popović da četvrti put u istoriji osiguraju plasman na takmičenje koje je san svakog sportiste.

“Zaista volim izazovne utakmice, tada je adrenalin najjači i iskreno jedva čekam da sve krene, a znam da je isto i sa mojim saigračicama“, kazala je pivot Nikolina Vukčević.

Vukčević se vratila u nacionalni tim, a protiv Turske i Bugarske se vidjelo da može da bude značajan adut u oba pravca.

“S obzirom na to da smo ranije izborile plasman na Evropko prvenstvo najvažnije da smo ostale zdrave. Naravno, bile su to pripreme za sve ono što slijedi, što željno iščekujemo – idemo spremne za turnir u Ulmu“.

Rivali na obali Dunava su poznati, očekuje se nešto lakši zadatak protiv Paragvaja, međutim…

“Nijedan protivnik nije naivan. Očekuje se da Paragvaj bude malo lakši, ali vidjeli ste i protiv Turske da nikada ne znate šta može da se desi. Moramo maksimalno da uđemo u taj meč i da se spremimo za domaćina, pa Sloveniju“.

Da je pred Crnom Gorom naporan put do Olimpijskih igara ističe i desni bek Tanja Ivanović.

“Paragvaj je spefična ekipa, ali znamo je sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, tako da spremne smo za njih. Slovenija i Njemačka igraju nešto drugačiji rukomet, sličan našem. Sigurno jaki protivnici i neće biti nimalo lako. Vjerujem u naš tim. Mnogo puta smo pokazale da možemo sa svima da igramo samo treba da imamo našu energiju i borbenost“, kazala je Ivanović.

RASPORED CRNE GORE

ČETVRTAK

20.15h Crna Gora – Paragvaj

SUBOTA

14.15h Crna Gora – Njemačka

NEDJELJA

16.00h Crna Gora – Slovenija

facebook instagram twitter viber licenciranje
×