facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Moramo da smanjimo broj tehničkih grešaka, najvažnije je da smo zdrave"

seniori
"Važno je da su sve djevojke ostale zdrave, dosta smo rotirale. Ovo su utakmice koje su teške, jer imamo malo vremena za pripremu", kazala selektorka Bojana Popović.

Selektorka Bojana Popović kazala je da je očekivala tešku utakmicu u Turskoj, te da ekipa mora da smanji broj tehničkih grešaka, ukoliko želi da izbori plasman na Olimpijske igre.

"Lavice" su u finišu slomile otpor Turske u Rizeu (30:28) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bila je to dobra priprema za olimpijske kvalifikacije koje čekaju našu selekciju od 11. do 14. aprila.

"Znala sam da će biti teško, malo su djevojke u prvom dijelu bile pod stresom, jer su htjele na brzinu da završe posao. Iz toga su se dešavale tehničke greške, što je rival znao da kazni. Radićemo na tome da to popravimo", kazala je Popović.

Popović je istakla je da je neugodno igrati ovakve mečeve, jer ekipa nema dovoljno vremena za pripremu.

"Važno je da smo svi zdrave nakon ovog meča, dosta smo rotirale. Ovo su utakmice koje su teške, jer imamo malo vremena za pripremu. Tehnčke greške su došle zato što dugo nijesmo bile zajedno, a ne iz neznanja", kazala je Popović.

Za kraj kvalifikacija Bugarska stiže u "Moraču" u nedjelju u 18 sati.

"Iskreno se nadam da ćemo i tu utakmicu iskorisiti da nešto probamo u taktičkom smislu, mada Bugarska je lošija ekipa od Turske. Više volim kad imamo neke stresne situacije, jer možemo da analiziramo iz njih", zaključila je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×