facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Da prođemo baraž, a onda napravimo iskorak na Svjetskom prvenstvu"

seniori
"Iz akcije u akciju dobijamo neke nove mlade momke, koji će danas-sjutra nositi igru Crne Gore", kazao selektor Vlado Šola nakon druge pobjede protiv Gruzije.

Prvo okupljanje poslije nastupa na Evropskom prvenstvu je bilo uspješno, jer su rukometaši Crne Gore dva puta rutinski savladali Gruziju - 34:20 i 29:19.

Zadovoljan je i selektor Vlado Šola, koji smatra da je odrađen dobar posao tokom EHF sedmice.

„Opet smo uveli neke nove igrače, dali im priliku. Mislim da su zadovoljili, jako sam zadovoljan sa oba beka, kao i pivotima i krilima. Imamo koristi od ovih sedam dana, malo smo se i družili, jer je bila opuštenija situacija nego ranije”.

Hrvatski stručnjak naglašava da je širenje igračke baze primarno.

„To je stav Saveza, ali i nas kao stručnog tima. Iz akcije u akciju dobijamo neke nove mlade momke, koji će danas-sjutra nositi igru Crne Gore. Rekao sam igračima u svlačionici da imam utisak da je na velikim takmičenjima od 4. do 14. mjesta sve u ‘gramima’. Moramo naredni period shvatiti maksimalno ozbiljno, da prođemo baraž i dobro uđemo u kvalifikacije za EHF Euro, a onda u januaru da probamo da na Svjetskom prvenstvu napravimo iskorak”.

Protivnik u baražu za Svjetsko prvenstvo biće poznat u nedjelju, nakon revanša Italije i Belgije u Peskari. „Azuri” su u Haseltu u srijedu slavili 29:25.

„Italija je favorit, premda svašta može biti. Nisu naivna ekipa, ali mi ćemo na tim utakmicama biti favoriti. Ne bi trebalo bježati od toga, ali svakako moramo poštovati protivnika”, jasan je Šola.

Šola je zadovoljan izdanjem bekova Lovćena koje je pozvao za ovu akciju - Milorada Bakić i Filipa Krivokapića.

„Bakić ima 19 godina, pred njim je još dosta rada, ali će biti priključen reprezentaciji. Neka s nama prolazi i sve što bi trebalo da prođe, Vidim da dobro radi u klubu i on će biti velika budućnost crnogorskog rukometa, ako nastavi da radi kao do sada. Krivokapić je isto pokazao da ne bježi od igre, prihvata je, ima dobar prodor zadovoljio je na ovim pripremama. Što se pivota tiče, moraju još dosta da rade. Pokazali su određeni nivo ovdje, ali u klubovima moraju da se posvete više odbrani i nekim taktičkim varijantama za koje nemamo toliko vremena ovdje da se bavimo”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×