facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Nova ubjedljiva pobjeda "lavova" protiv Gruzije

seniori
Crna Gora savladala Gruziju (29:19) i u drugom prijateljskom duelu u okviru EHF sedmice, u maju baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Još jedna rutinska pobjeda "lavova" protiv Gruzije u okviru EHF sedmice. U dvorani „Verde“ danas je bilo 29:19.

I nakon prvog prijateljskog duela koji je odigran sinoć (34:20) bila je evidentna velika razlika u kvalitetu između timova koji su učestvovali na EHF Euro 2024, pa je današnji duel bio nova prilika da selektor Vlado Šola na djelu vidi igrače koji bi trebalo da prošire bazu.

Poštedu je dobio golman Nebojša Simić, za razliku od sinoćnjeg meča, u protokolu je bio Branko Vujović, a u strijelce se upisalo 11 igrača.

Vasilije Kaluđerović je bio najefikasniji sa devet golova, Risto Vujačić je postigao četiri, dok su Miloš i Branko Vujović postigli po tri.

„Volim da preuzmem odgovornost, da se borim, Volim sport, taj duh takmičenja i mislim da nas sve to pokreće i drži u sportu. Zahvalan sam selektoru koji vjeruje u mene i dao mi je toliku šansu otkad je došao. Zalažem se, dajem maksimum i dok god budem tu, biću zahvalan i srećan što pripadam ovoj ekipi”, rekao je bek Vasilije Kaluđerović.

Ovu EHF sedmicu Šola je iskoristio da isproba igrače koji do sada nijesu igrali za A tim - Milorada Bakića, Filipa Krivokapića, Mihaila Šćekića i Luku Vujovića iz Lovćena, te povremene reprezentatice Vojislava Vukića, Miodraga Ćorsovića i Filipa Vujovića.

„Moram da pohvalim nove momke, predstavili su se na pravi način. Možemo u budućem periodu da računamo na njih. Jako sam srećan angažmanom od prvog do posljednjeg minuta na obje utakmice, a vidjeli smo šta sve još imamo u odnosu na prethodni period. Podmladak reprezentacije je jako talentovan, ti momci imaju sjajnu budućnost”, kazao je Kaluđerović.

Najviše je pažnju na sebe skrenuo Bakić, koji je u februaru proslavio 19. rođendan, a u dvomeču sa Gruzinima pet puta tresao mrežu.

„Bakić mi se izuzetno sviđa i kao igrač i kao osoba. Ima mnogo veliki potencijal i blistavu budućnost. Mislim da je ovdje mjesto i njemu, i Krivokapiću, i Vujoviću i svima, jer su pokazali da mogu da igraju”, jasan je Kaluđerović.

Ove utakmice su bile posljednje provjere pred majski baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem će rival „lavova” najvjerovatnije biti Italija (prvi meč u Belgiji dobila 29:25, revanš je sjutra u Peskari).

„Ne volim da potcjenjujem bilo koga, imamo 120 minuta da pobijedimo i izborimo Svjetsko prvenstvo. Drugi nas favorizuju, ali ćemo izaći na teren kao da imamo jačeg protivnika od sebe”, poručio je Kaluđerović.

Nikola Matović je upisao šest odbrana u prvom poluvremenu, a Haris Suljević pet u nastavku.

Tako su "lavovi" uspješno završili EHF sedmicu, a u nedjelju će saznati i rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo, kojem je bliža Italija nakon što je u gostima slavila (29:25) protiv Belgije.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×