facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" ubjedljivi protiv Gruzije, debitanti sjajno iskoristili priliku

seniori
Crna Gora savladala Gruziju (34:20) u prvom od dva prijateljska duela u okviru EHF sedmice. Novi duel istih rivala u subotu u 14 sati u dvorani "Verde".

EHF sedmicu crnogorski rukometaši počeli su pobjedom nad Gruzijom u prvoj od dvije pripremne utakmice - 34:20 (19:11).

Drugu utakmicu, takođe sa Gruzijom odigraće izabarnici Vlada Šole u subotu u 14 sati, takođe u dvorani „Verde“.

Iako je na poštedi bio veliki broj reprezentativaca koji su igrali na Evropskom prvenstvu, "lavovi" su pokazali da su organizovanija i bolja ekipa, čak i sa brojnim debitantima na parketu.

Selektor Šola koristio je 17 igrača, a Gruzija je povela samo na startu, a od rezultata 2:2, naša selekcija je napravila seriju od 5:0, nakon što je Nebojša Simić odbranio tri šuta.

Prednost je omogućila Šoli da priliku brzo ukaže debitantima, Miloradu Bakiću i njegovom saigraču iz Lovćena Filipu Krivokapiću.

Iako su i sami bili učesnici Evropskog prvenstva, Gruzijci nijesu uspijevali da pronađu rješenja za našu odbranu, pokazali su, doduše, da imaju dobrih šutera, ali su Nebojša Simić u prvom, a Nikola Matović u nastavku, bili odlični na golu.

Kapiten Mirko Radović nije ulazio u igru, u zapisniku nije bilo ni .Branka Vujovića, dok se ranije znalo da su za ove duele poštedu dobili Vuk Lazović, Nemanja Grbović i Vuko Borozan.

Zato su šansu dobili pivot Mihailo Šćekić i golman Haris Suljević.

U prvoj od dvije pripremne utakmice sa Gruzijom, važnim zbog uigravanja za baraž za Svjetsko prvenstvo u maju, najefikasniji u našoj selekciji bio je Luka Radović sa osam pogodaka, Milorad Bakić i Stefan Čavor dali su po četiri.

“Lijepa uvertira za majski baraž za Svjetsko prvenstvo. Pokazali smo da se uvijek borimo do kraja, pa čak i kada su prijateljske utakmice u pitanju. Dobro je vidjeti da mlađi nadolaze i da ova reprezentacija ima budućnost, s obzirom da je nekoliko starijih igrača dugi niz godina tu i da su na zalasku karijere“, rekao je Luka Radović.

Desni bek Stefan Čavor je pohvalio mlađe kolege.

“Debitanti su iskoristili priliku, odradili posao kvalitetno. Ova utakmica je bila pokazatelj kako treba da igramo. Trudićemo se da sjutra odigramo još bolje. Tokom EHF nedjelje smo odradili sve kako bi se što bolje pripremili za baraž za Svjetsko prvenstvo, sa Italijom ili Belgijom“, kazao je Čavor.

Snažni pivot Miodrag Ćorsović potencirao je da je cilj okupljanja bila provjera mlađih igrača.

“Selektor Šola je u reprezentaciju uveo sedam novih igrača. Veoma je važno da proširimo bazu. Što se tiče utakmica sa Gruzijom, smatram da će to biti odlične provjere. Svi smo tu da se borimo za mjesto u ekipi. Znam da smo svi maksimalno motivisani kada predstavljamo nacionalni tim, a selektor je taj koji će odlučiti kome će dati povjerenje u baražu“, zaključio je Ćorsović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×