facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Nova drama i nova pobjeda - "lavice" osigurale prvo mjesto u grupi

seniori
Crna Gora savladala Srbiju (26:25) u sjajnoj atmosferu u prepunoj "Bemax areni", osigurano prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za EHF Euro 2024.

Još jedna drama, još jedna pobjeda izvojevana u posljednjim sekundama – „lavice“ su savladale Srbiju 26:25 u „Bemax areni” i osigurale prvo mjesto u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za razliku od duela u Zrenjaninu tri dana ranije, kada je Crna Gora brzo stekla osjetnu prednost, sada je Srbija od starta bila potpuno u igri.

U dramatičnoj završnici, izabranice selektorke Bojane Popović su ipak, sačuvale prednost i sa navijačima proslavili četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva u kvalifikacijama za smotru najboljih selekcija Evrope.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su više puta imale po dva gola prednosti, crnogorske rukometašice nastavak meča odigrale su slabije od očekivanog.

Srbija je prvi put povela u 30 (14:13), a u 37. stekla je prednost od dva gola (17:15).

Vodila je i 18:16, a posljednji put bila je u vođstvu u 47. minutu (20:19).

Crna Gora je golom Tatjane Brnović ponovo došla do vođstva (22:21) u 48, a uzbudljivoj završnici Matea Pletikosić je prednost povisila na 26:24 i riješila sve dileme.

Brnović je bila najefikasnija sa sedam, dok su Dijana Mugoša i Matea Pletikosić postigle po četiri gola.

U selekciji Srbije po pet pogodaka postigle su Sanja Radosavljević i Anđela Janjušević.

Naše rukometašcie kvalifikacije će nastaviti 3. aprila gostovanjem Turskoj.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×