facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Griješile smo, ali je najvažnije što smo pobijedile"

seniori
"Uvjerena sam da ćemo sa još većom željom ući u drugu utakmicu, jer igramo kod kuće", kazala srednji bek Matea Pletikosić.

Matea Pletikosić potvrdila je da je u sjajnoj formi u pobjedi „lavica“ protiv Srbije, kojom je naš nacionalni tim zadržao maksimalan učinak u kvalifikacijama za EHF Euro 2024 - dala je devet golova iz 10 pokušaja, sjajno dirigovala igrom i bila možda i najzaslužnija za trijumf u Zrenjaninu.

„Otvorile smo meč veoma dobro, odigrale kako bi trebalo. U drugo poluvrijeme smo ušle malo opuštenije, griješile smo i pale u odbrani, ali je najbitnije što smo pobijedile. Uvjerena sam da ćemo sa još većom željom ući u drugu utakmicu, jer igramo kod kuće. Sigurna sam da ćemo imati dobru podršku i da će nas to nositi”, kazala je Pletikosić.

Kapitenka Marina Rajčić je svjesna da je bilo oscilacija.

„Otvorile smo dobro meč, to nam je olakšalo posao za drugo poluvrijeme. Imale smo dosta grešaka u vraćanju i u odbrani, ali ćemo to ispraviti na sljedećoj utakmici. Uvjerena sam da ćemo u nedjelju odigrati bolje. Najbitnije je što smo praktično osigurale prvo mjesto u grupi. Lakše je nositi se sa greškama kada pobijedimo, sada možemo da na miru sagledamo šta smo mogle bolje”.

Pivot Ivana Godeč je bila zadovoljna zbog pobjede.

„Svjesne smo bile da se Srbija bori 60 minuta i da ništa nije riješeno poslije 1. poluvremena. Srećne smo zbog dva boda, nadamo se pobjedi i u nedjelju”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×