facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Biće jako zanimljivo, uvijek su te utakmice uzbudljive i neće biti jednostavno"

seniori
Dueli koji su na programu u četvrtak u Zrenjaninu i u nedjelju u „Bemax areni“ u Podgorici, biće odlučujući u borbi za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi.

„Lavice“ su se okupile prvi put nakon Svjetskog prvenstva u decembru i to u okviru EHF sedmice u kojoj će odigrati dvomeč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u novembru biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Dueli koji su na programu u četvrtak u Zrenjaninu i u nedjelju u „Bemax areni“ u Podgorici, biće odlučujući u borbi za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi.

Nakon dva odigrana kola, izabranice selektorke Bojane Popović su na čelu kvalifikacione grupe sa četiri boda, dok Srbija ima tri.

Selektorka Popović ranije je objavila spisak na kojem se nalazi 21 igračica, a zbog povrede neće moći da računa na desno krilo Ninu Bulatović.

Selektorka Bojana Popović svjesna je da njene izabranice očekuje jako težak zadatak, posebno u Zrenjaninu gdje će dvorana biti puna.

Srbija je ostavila dobar utisak na Svjetskom prvenstvu, možda ne rezultatski, ali je do samog finiša bila ravnopravna u duelima protiv Njemačke i Danske.

“Došle su sa dobrom energijom i ono što je nama bitno da su sve došle iz klubova gdje su igrale u Ligi šampiona i Ligi Evrope što je mnogo bitno. Očekuje nas dvomeč sa Srbijom, biće jako zanimljivo, uvijek su te utakmice strašno uzbudljive i neće biti nimalo jednostavno. U Zrenjaninu nas čeka puna dvorana, ono što je Srbija uradila na Svjetskom prvenstvu možda nije rezultatski zvučno, ali mislim da imaju odličnu ekipu i da su se do kraja nosile sa ekipama kao što su Njemačka i Danska. Upravo te utakmice smo najviše i analizirale – do 55 minuta su bile u egalu. Nimalo bezazleno, dvije igračice koje bih izdvojila su Janjušević iz Rapida i Jovović iz Debrecina. Imamo dva treninga da to sve sredimo i analiziramo i u srijedu putujemo za Srbiju“, istakla je Popović.

Popović smatra da će ovo biti prava provjera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Ulmu koji se igra u aprilu, bez obzira na to što prije najvećeg izazova u ovoj godini, Crnu Goru očekuju i posljednja dva duela u kvalifikacijama i to protiv Bugarske i Turske.

“Nema vremena ni za nas, ni za njih, moramo brzo da radimo i da se vratimo na ono što je funkcionisalo na Svjetskom prvenstvu i napadački i odbrambeno i da kroz ova dva treninga utvrdimo sve to. Biće zanimljiva nedjelja, svi dolaze i pomalo umorni od utakmica, ali iskreno se nadam da će da pronađu dodatni motiv. Bugarska i Turska će biti posljednje provjere pred Ulm, ali mislim da nam je ovo nešto što može da nam da smjernice za ono što nas čeka“, zaključila je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×