facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Ne bi trebalo da budemo skromni, odlično smo prošli na žrijebu"

seniori
"Ne bi trebalo da budemo skromni, već moramo da kažemo da smo odlično prošli na žrijebu", kazao je golman Nebojša Simić.

Crna Gora je odlično prošla na žrijebu, iako nijedan tim nije za potcjenjivanje, kazao je golman Nebojša Simić nakon što je Crna Gora za rivala u majskom baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo dobila pobjednika kvalifikacionog duela u kojem se sastaju Belgija i Italija.

- Ne bi trebalo da budemo skromni, već moramo da kažemo da smo odlično prošli na žrijebu. Danas nijedan tim nije za potcjenjivanje, ali Italija ili Belgija su svakako bili poželjni rivali. Pratio sam utakmice koje je Italija igrala protiv Slovenije i mogu da kažem da su namučili favorizovanog protivnika. Italija zna da igra dobar rukomet i dali su Sloveniji dosta golova. Belgija je bila učesnik prethodnog Svjetskog prvenstva, to je bio veliki rezultat za njih i sigurno da imaju kvalitet koji zaslužuje respekt – kazao je Simić.

Sjajna vijest je i što će revanš baraža biti odigran u našoj državi. Prvi meč na programu je 8/9. maja, a revanš u Crnoj Gori je 11/12. maja.

- Ipak, možemo da kažemo da smo dobro prošli, jer smo izbjegli timove poput Srbije, Švajcarske, Gruzije ili Farskih Ostrva. Sad vidimo koliko je bio značajan gol Nemanje Grbovića za pobjedu protiv Srbije u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Da smo izgubili taj meč, u baražu bi ispalo je, igrali protiv Španije, tako da je jasno da smo pobjedom protiv Srbije napravili veliku stvar – kazao je Simić.

Izjava desnog beka Branka Vujovića nakon što je Crna Gora za protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo dobila pobjednika kvalifikacionog duela Belgija/Italija

Uvjerili smo se na ovom Evropskom prvenstvu da nema lakih protivnika. Italija ili Belgija nas čekaju u majskom baražu i možemo da kažemo da smo dobro prošli na žrijebu. Italija je favorit, ali ne bih otpisao Belgiju.

Danas svi igraju rukomet, ali bez obzira na to ko će biti rival u majskom dvomeču, mi smo favoriti.

Odlična stvar je i što revanš igramo pred našim navijačima, važno je da ostvarimo dobar rezultat u gostima, a nakon toga u Crnoj Gori, ne bi trebalo da bude problema da završimo posao i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×