facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Moramo da budemo na oprezu i maksimalno fokusirani"

seniori
"Bez obzira na to ko će biti protivnik, moramo da budemo na oprezu i maksimalno fokusirani, ne smije da bude potcjenjivanja", kazao selektor Vlado Šola.

Crna Gora je dobila protivnika po mjeri u baražu za Svjetsko prvenstvo, ali ne smije da bude potcjenjivanja bez obzira na to da li će rival u majskom dvomeču biti Belgija ili Italija, koje će se sastati u martovskim kvalifikacijama.

Sjajna vijest je i što će revanš biti odigran u našoj državi. Prvi meč na programu je 8/9. maja, a revanš u Crnoj Gori je 11/12. maja.

- Izvukli smo protivnika po mjeri, iako će u martu biti poznato da li nas u maju očekuje okršaj protiv Belgije ili Italije. Bez obzira na to ko će biti protivnik, moramo da budemo na oprezu i maksimalno fokusirani, ne smije da bude potcjenjivanja. Ozbiljnost i fokus trebalo bi da budu na istom nivou kao što je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu, moramo da respektujemo protivnika i tako se ponašamo, kako u pripremi baraža, tako i u oba meča u maju – kazao je selektor Vlado Šola.

Crna Gora je dakle, kao nosilac na žrijebu u Kelnu, izbjegla da u baražu igra protiv jednog od sedam učesnika Evropskog prvenstva u Njemačkoj koji su bili u drugom šeširu i za rivala dobila tim koji će kroz kvalifikacije izboriti plasman u baraž.

Najteži protivnici koji su mogli da dođu iz drugog šešira bili su Srbija, Farska Ostrva i Švajcarska, pa je zaključak da su Mirko Radović i saigrači sjajno prošli na žrijebu.

- Najvažnije je da svi budemo zdravi, kako igrači koji su nastupili na EHF Euro 2024, tako i oni koji su na širem spisku. Stručni štab će već od sjutra raditi na tome da dobije video materijale, kako bi počeli sa analizom oba potencijalna protivnika, koja ćemo svakako najbolje upoznati u martu, kada ih očekuje međusobni duel – zaključio je Šola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×