facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Održana redovna Skupština Rukometnog saveza Crne Gore

seniori
Na sjednici na dnevnom redu bilo osam tačaka.

Redovna Skupština Rukometnog saveza Crne Gore održana je u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici. Na sjednici kojom je predsjedavala Zorica Kovačević na dnevnom redu bilo je osam tačaka.

Usvojen je izvještaj o radu Upravnog odbora Saveza koji je članovima Skupštine prezentovao predsjednik Petar Kapisoda, koji se u svom izlaganjuo osvrnuo na ostvarenja u periodu od 29. januara 2019. godine kada je imenovano novo rukovodstvo „crnogorske kuće rukometa“.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i Završni račun i Izvještaj revizorske kuće o finansijskom poslovanju Saveza za 2019. godine. Revizor je pozitivno ocijenio finansijsko poslovanje Saveza, bez ijedne primjedbe na ključne tačke u finansijskom poslovanju, što je kao i izvještaj o radu predsjednika, pozdravljeno i ocijenjeno kao veliki iskorak u funkcionisanju Saveza od strane svih članova Skupštine.

Delegati Skupštine su naročito potencirali zadovoljstvo činjenicom da Savez nema finansijskih obaveza, te obaveza prema Poreskoj upravi Crne Gore o čemu postoji i zvanična potvrda navedenog organa državne uprave.

Usvojene su i izmjene i dopune Statuta kojima je predviđeno da klubovi osvajači Lige šampiona imaju pravo na tri delegata u Skupštini, dok učesnici elitnog takmičenja imaju dva glasa u najvišem tijelu Saveza. Navedene izmjene u skladu su sa odredbama Zakona o sportu koji navedenu mogućnost dozvoljavaju na osnovu veličine, tradicije i rezultata klubova.

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o arbitraži koji je bio obaveza po osnovu Zakona o sportu, te imenovani članovi Arbitražne komisije u sastavu Milica Vlahović, Jelena Jablan, Srđan Vujović, Vido Đakonović i Stefan Šaponjić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×