Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre odgođen za jun
13.03.2020

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju koji je trebalo da bude održan u Podgorici od 20. do 22. marta, odgođen je zbog aktuelne situacije sa širenjem coronavirusa širom planete, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Turnir će biti održan u junu. Naknadno će biti određen tačan termin.

Otkazani su i preostali turniri u ženskoj konkurenciji u mađarskom Đeru i španskoj Ljiriji, kao i u Norveškoj, Francuskoj i Njemačkoj od 17. do 19. aprila za muškarce.

Rukometni savez Crne Gore je dobio pismo iz sjedišta Svjetske rukometne federacije (IHF) da je to odlučeno zbog povećanja broja novih slučajeva zaraze koronavirusom.

„IHF je želio da se turniri održe po rasporedu, ali je zdravlje timova, zvaničnika, zvaničnih lica, navijača i svih uključenih u organizaciju i održavanje turnira od najvećeg značaja. Zato smo odlučili da se kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u obje konkurencije održe u junu. Tačni datumi će se znati nakon što se prouči situacija sa koronavirusom“, piše u pismu iz Bazela.

Na turniru u Podgorici, rivali naše reprezentacije trebalo je da budu Norveška, Tajland i Rumunija. Plasman na Olimpijske igre obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije.

© Rukometni savez Crne Gore 2018