„Zadovoljni smo ishodom žrijeba, vjerujem u plasman na Svjetsko prvenstvo”
09.03.2020

Crna Gora može da bude zadovoljna ishodom žrijeba za baraž za Svjetsko prvenstvo u kojem je za protivnika dobila Češku, naročito zbog činjenice što se revanš igra pred našim navijačima, kazao je selektor Zoran Roganović nakon žrijeba koji je obavljen u Beču.

Roganović je istakao da je Češka reprezentacija koja je u velikom usponu u posljednje dvije godine i istakao da će biti teško, ali i izradio očekivanje da ova generacija može da obezbijedi plasman na planetarnu smotru.

- Mislim da treba da budemo zadovoljni ishodom žrijeba prije svega zbog činjenice što revanš igramo kod kuće, što je veoma značajno u ovakvim kvalifikacijama. Treba da nastavimo da gradimo i igru i atmosferu što radimo duže od godinu, moramo da odigramo taktički zrelo utakmicu u Češkoj, koja će biti veoma teška, jer je to reprezentacija koja je u velikom usponu u posljednje dvije godine. Siguran sam da ćemo pred našim navijačima odigrati onako srčano kao što znamo i vjerujem da imamo šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo – kazao je Roganović.

Crna Gora je samo jednom i to 2013. godine nastupila na Svjetskom prvenstvu i to nakon pobjede protiv Švedske u baražu, u kojem je revanš, takođe, igran pred našim navijačima. Za ovu generaciju „lavova“ od izuzetnog značaja je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, ističe Roganović.

- Neće biti lako, ali vjerujem da su momci spremni da daju sve od sebe, jer znamo koliki je ulog i što bi značio plasman na Svjetsko prvenstvo. Ovoj generaciji je potreban kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, a Evropsko prvenstvo je pokazalo da smo na pravom putu. Nadam se da će svi igrači zdravi i spremni dočekati jun i da ćemo ponovo obradovati naš narod – zaključio je Roganović.

© Rukometni savez Crne Gore 2018