Raičević, Bakić, Radičević i Simić obilježili 2019. godinu
07.02.2020

Srednji bek Budućnosti Milena Raičević i Aleksandar Bakić iz Komova najbolji su rukometašica i rukometaš u Crnoj Gori u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza. Savez je za najbolje u inostranstvu proglasio Jovanku Radičević i Nebojšu Simića. Za najbolje mladog rukometaša i rukometašicu izabrani su Katarina Džaferović i Radojica Čepić.

Svečanost uručenja nagrada najboljim rukometašicama i rukometašima, kao i zahvalnica za doprinos razvoju rukometa organizovana je u u salonu automobila Efel Motors Montenegro.

Uručene su i zahvalnice za doprinos razvoju rukometa i to Ministarstvu sporta i mladih i potpredsjedniku Evropske rukometne federacije Predragu Boškoviću. Zahvalnicu je u ime Ministarstva primio ministar Nikola Janović.

Raičević je kreator igre Budućnosti i crnogorske reprezntacije, a na Svjetskom prvenstvu u Japanu u decembru prošle godine, bila je drugi asistent.

Bakić je jedini igrač iz domaćih klubova koji je član seniorskog državnog tima, a uz sjajna izdanja u dresu reprezentacije, blistao je i u klubu – Komovi su osvojili trofej Kupa Crne Gore, prvi u klupskoj istoriji.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Lige šampiona Jovanka Radičević nagradu je zaslužila odličnim izdanjima na Svjetskom prvenstvu u Japanu, na kome je bila peti strijelac šampionata. U prošloj sezoni pružala je sjajna izdanja u dresu CSM Bukurešta.

Jedan od najboljih golmana u Evropi Nebojša Simić zbog klupskih obaveza u njemačkom Melzungenu bio je spriječen da prisustvuje svečanosti. Osim sjajnih izdanja u najjačoj ligi u Evropi, nagradu je zaslužio i za partije među stativama nacionalnog tima koji je u prošloj godini oduševio senzacionalnom pobjedom protiv Danske, aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona.

Desni bek Budućnosti i juniorska reprezentativka Katarina Džaferović i bek Rudara i juniorske selekcije Radojica Čepić najtalentovaniji su u Crnoj Gori. Oni su u prošloj godini bili i stipendisti Rukometnog saveza Crne Gore.

© Rukometni savez Crne Gore 2018