''Lavice'' najbolja ženska selekcija u 2019. godini
23.12.2019

Ženska rukometna reprezentacija najbolja je ženska selekcija u 2019.godini u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih sportista 2019. godine, koja je održana u vili Gorica, nagradu je primio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Nagradu je predsjedniku Kapisodi uručio potpredsjednik COK-a Boro Mračević.

"Lavice" su osvojile peto mjesto na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Japanu i izborile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, a čiji domaćin će od 20.do 22.marta biti Podgorica.

Ovako je na proslavi u vili Gorica predstavljen naš nacionalni tim:

''Još od 2012. one su naš sportski svetionik, prema kome usmjeravamo želje i ambicije. Uzoriti primjer i nadahnuće. Podučavaju nas patriotizmu, moći timskog duha i zajedništva. Ovog decembra, otišle su korak dalje, privikavajući nas da se budimo ranije. Ostavljale su nas bez daha u dramatičnim završnicama svojih mečeva na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Tamo na Dalekom istoku, bile su tako blizu medalje. Ne sumnjamo da im je peto mjesto, njihovo najbolje u dosadašnjim nastupima na planetarnim takmičenjima, samo pojačalo glad za odličjem. Možda ga osvoje već u avgustu, kada će se, svi vjerujemo u to, vratiti u „zemlju izlazućeg sunca“, ovog puta kao učesnice Olimpijskih igara u Tokiju.

Naš duboki naklon Zlatnim lavicama, najboljem ženskom nacionalnom timu u ovoj godini''.

© Rukometni savez Crne Gore 2018