''Lavovi'' na okupu i spremni za duele protiv Bosne i Hercegovine
22.10.2019

Konferencija za novinare Rukometnog saveza Crne Gore održana je povodom okupljanja muške seniorske reprezentacije, koju u sklopu EHF sedmice očekuju kontrolni dueli protiv Bosne i Hercegovine.

To su odlične provjere za izabranike Zorana Roganovića koje u januaru očekuje nastup na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Švedska, Austrija i Norveška, a na kome će igrati u grupi u Gracu protiv Hrvatske, Srbije i Bjelorusije.

Na konferenciji za novinare u prostorijama Saveza, pored selektora Roganovića, na pitanja medija odgovarali su golman Nebojša Simić i pivot Nemanja Grbović.

Reprezentacija je otputovala za Tivat, gdje se u petak u 19 sati u dvorani ''Župa'' igra prvi duel protiv Bosne i Hercgovine, dok je drugi u subotu u 17 sati u u Sportskom centru ''Lovćen'' na Cetinju.

Roganović je kazao da se raduje novom druženju i radu sa igračima.

"Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo. Krivo mi je što zbog povreda sa nama nijesu naš najbolji strijelac, Miloš Vujović i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujović", kazao je Roganović na konferenciji za novinare, uz očekivanje da će u decembru na početku priprema za Evropsko prvenstvo, na okupu imati sve igrače.

Roganović je kazao da za predstojeće prvenstvo Evrope osim na igrače koji će se pripremati u Tivtu, računa još samo na Miloša i Branka Vujovića.

Golman Nebojša Simić u odlično je formi i jedan od najzaslužnijih što se njegov Melsungen nalazi na diobi drugog mjesta u njemačkom prvenstvu, koje je godinama unazad najjače u Evropi.

"Šampionat počinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra. Što se mene tiče posljednju utakmicu igram 29. decembra i mogu tek tada da se priključim pripremama. Mečevi sa Bosnom i Hercegovinom biće generalna proba, a pripreme period gdje ćemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se. Mi se na Evropskom prvenstvu nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je što igramo protiv Bosne i Hercegovine, koja je tipični predstavnik balkanske škole rukometa. Duel protiv njih je idealna prilika da se spremimo za tu grupu na prvenstvu. Puni smo elana i samopouzdanja, spremni smo da napadnemo grupu i izborimo drugu fazu šampionata", kazao je Simić.

Pivot Nemanja Grbović podsjetio da je reprezentacija poslije skoro četiri mjeseca ponovo na okupu.

"Dobro će nam doći pripreme, da se još bolje uigramo. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra. Drago mi je što smo ponovo na okupu i radujem se pripremama", kazao je Grbović.

Za pripreme i duele sa Bosnom i Hercegovinom, selektor Roganović računa na 20 igrača.

Na spisku su: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu igraće u grupi A u Gracu, a rivali su Hrvatska, Srbija i Bjelorusija.

© Rukometni savez Crne Gore 2018