''Lavice'' u Pljevljima ubjedljive protiv Italije
25.09.2019

Ženska seniorska reprezentacija savladala je u Pljevljima selekciju Italije 41:17 (20:9) u prvom kolu druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj. ''Lavice'' su tako napravile prvi korak ka smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a u nedjelju ih očekuje gostovanje selekciji Litvanije.

„Možda i prvi put otkada sam selektor bili smo fokusirani svih 60 minuta. To je teško kada igrate sa timovima od kojih bolji, ali smo pričali o tome da zadržimo visok nivo igre, kako bih mogao da iskoristim sve igračice i sve su dale doprinos. Srećan sam zbog dva boda, ali i zato što smo uložili u budućnost”, istakao je selektor Per Johanson. 

Našu reprezentaciju do pobjede su predvodile Jovanka Radičević sa devet i Dijana Ujkić sa sedam, dok je Majda Mehmedović meč završila sa šest golova.

Po tri puta u listu strijelaca upisale su se Tatjana Brnović i Jelena Despotović.

Sve igračice upisale su se u strijelce, a u sjajnoj atmosferi u punoj dvorani ''Ada'' u Pljevljima, za naš nacionalni tim debitovala je Marta Batinović.

„Zadovoljna sam, ovo je bio samo jači trening za nas i odradile smo zadatke. Prekrasno je igrati pred ovakvom publikom, odavno u Crnoj Gori nisam vidjela ovakve navijače, svaka čast svim ljudima koji su nas podržali. Ova igra je veliki plus, samo da ovako nastavimo. Bićemo spremne za Litvaniju, a kako je brzo Svjetsko prvenstvo u Japan, dobro je da imamo što bolje protivnike”, kazala je Batinović.

U selekciji Italije bolje od ostalih bile su Vesna Ramona Manojlović sa pet i Ilarija Dala Kosta sa četiri gola.

Izabranice Pera Johansona u drugom kolu, u nedjelju, očekuje gostovanje Litvaniji u Klaipedi.

''Lavicama'' su dueli u kvalifikacijama odlična provjera za Svjetsko prvenstvo u Japanu, koje se održava u decembru ove godine.

CRNA GORA - ITALIJA 41:17 (20:9)

Pljevlja - Dvorana „Ada”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Mertinijan i Sirepisios (Grčka). Sedmerci: Crna Gora 4 (4), Italija 2 (2). Isključenja: Crna Gora 8, Italija 6 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (devet odbrana), Babović (pet odbrana), Batinović (šest odbrana), RADIČEVIĆ 9 (3), JAUKOVIĆ 2 (1), Mugoša 1, KLIKOVAC 2, Ujkić 7, Bulatović 2, BRNOVIĆ 3, Pavićević 2, Ramusović 1, MEHMEDOVIĆ 6, Despotović 3, RAIČEVIĆ 2, GRBIĆ 1.

Italija: Prinster (10 odbrana), Ferari (tri odbrane), TROMBETA, George 3 (2), DALA KOSTA 4, ĐOGAP 1, Điroto, Gilardi, Kapelaro 1, Lozio, MANOJLOVIĆ 5, Fabo, Basaneze, Laureti 1, BABO 2, EGJANRUVA.

© Rukometni savez Crne Gore 2018