Roganović: Siguran sam da ćemo protiv Ukrajine odigrati jedan od najboljih mečeva ikada
16.06.2019

Zlatni lavovi su pred posljednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u situaciji koju su priželjkivali. Na svom parketu, u dvorani Morača – u kojoj su padale takve sile kakve su Njemačka, Švedska i, posljednji primjer, olimpijski i svjetski šampion Danska – dočekaće Ukrajinu sa meč loptom u rukama.

U slučaju pobjede u sjutrašnjoj utakmici (18) osvojiće drugo mjesto u grupi 8 i pečatirati vizu za finalni turnir koji se naredne godine igra u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

„Svi priželjkujemo pobjedu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Niko ne razmišlja o onome što će da bude preksjutra. Samo razmišljamo o nedjelji“, kazao je nakon posljednjeg treninga uoči završnice kvalifikacija selektor Zoran Roganović.

Siguran sam da ćemo poslije te utakmice biti totalno iscijeđeni. Da nikome neće preostati nijedan dio snage. Da ćemo dati sve od sebe. Nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo. To bi bio veliki uspjeh, kako za crnogorski rukomet, tako i za našu državu.“

U prvom međusobnom meču, Ukrajinci su savladali Lavove 29:24.

„Jako ozbiljna ekipa, stara ruska škola. Igrači su tehnički dobro potkovani, visoki, gotovo svaki je dvometraš. Čvrsti su i stameni u odbrani, biće nam jako teško. Nisu kao Danska, Švedska, Njemačka, ekipe koje su ranije padale ovdje. Ali, ne razmišljamo o njima, već nam je motivacija plasman na Evropsko prvenstvo.“

Hendikep za Lavove može da bude mogući izostanak Miloša Vujovića, najbljeg strijelca reprezentacije, koji se povrijedio u četvrtak, u pobjedi nad Farskim Ostrvima u danskom Farumu (24:21).

„Biće borba sa vremenom.“

Upravo je Roganović nakon trijumfa nad Faranima poručio da Lavovi mogu i moraju bolje u meču sa Ukrajincima.

„Popričali smo, imali smo čitav dan da budemo zajedno. Oporavili smo se. Čini mi se da smo svježi, odradili smo dobar trening u vezi sa stvarima koje nisu funkcionisale najbolje. Neke detalje treba popraviti. Sada izgledamo sve bolje i bolje. Siguran sam da ćemo odigrati jednu od najboljih utakmica ikada.“

I bod iz sjutrašnjeg meča bi bio dovoljan Lavovima da se nađu na kontinentalnom šampionatu, i to kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Roganović tu mogućnost nije pominjao.

Nije teško naslutiti zbog čega: u mislima mu je, kao i njegovim rukometašima, samo trijumf.

© Rukometni savez Crne Gore 2018