Roganović: Rezultat možda kvari sliku, ali skidam kapu momcima, još više vjerujemo u njih
14.04.2019

Selektor crnogorske rukometne reprezentacije Zoran Roganović djelovao je iscrpljeno nakon meča četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i poraza od Danske u Kopenhagenu 37:26. Ne i nezadovoljno.

Jer...

"Teško je odigrati dvije jake utakmice protiv ovakvog protivnika, svjetskog šampiona, u ovom periodu, kada su igrači puno izloženi treninzima i utakmicama u svojim klubovima", kazao je Roganović nakon duela u Rojal areni.

Lavovi su ostvarili cilj o kome su sanjali. Pobijedili su svjetskog i olimpijskog šampiona u Podgorici i otvorili vrata Evropskog šampionata.

"Da nas je neko pitao prije ove nedjelje da li bismo bili zadovoljni sa dva boda, svi bismo potpisali."

Ipak... 

"Poslije druge utakmice ostaje žal da smo mogli više. Da smo mogli da u Kopenhagenu, pred 13.000 njihovih navijači, više."

Nakon lošeg početka meča, Lavovi su pred kraj prvog dijela uhvatili priključak i na odmor otišli sa minus tri (11:14). Ipak, u nastavku su posustali. 

"Rezultat možda kvari sliku. Ali, ovi momci su nevjerovatni što su sve izdržali tokom ove nedjelje. Skidam im kapu. Nastavljamo još više da vjerujemo u njih. Sigurni smo da ova ekipa može da u budućnosti na velikim turnirima bude u egalu sa najjačima."

Nakon četiri kola u grupi 8, Danska je lider sa 6 bodova, koliko ima i Ukrajina. Crnogorska reprezentacija je treća sa 3, dok su Farska Ostrva na začelju sa bodom. 

Lavovi će kvalifikacije nastaviti 12. juna na gostovanju Faranima, dok četiri dana kasnije dočekuju Ukrajince.

"Od sjutra počinje priprema za jun. Siguran sam da ćemo u Crnoj Gori, pred fantastičnom publikom, protiv Ukrajine ponoviti, ako ne, i bolje odigrati. To je odlučujuća utakmica u grupi. Siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni, kako fizički, tako i po informacijama o protivniku."

 

© Rukometni savez Crne Gore 2018