''Pobjeda koja će odjeknuti u cijeloj Evropi''
11.04.2019

U igračkoj karijeri ostvario je nekoliko velikih pobjeda u dresu sa državnim grbom. U duelu protiv svjetskog i olimpijskog šampiona, trećem zvaničnom na klupi našeg nacionalnog tima, upisao je najveći trijumf u trenerskoj karijeri.

Zoran Roganović bio je u ekstazi nakon pobjede nad Dancima, najdominantijim nacionalnim timom na planeti koji u svom vlasništvu ima svjetsku i olimpijsku krunu.

"Ovo je magično veče za sve koji bili tu, u dvorani, ovo će da odjekne u cijeloj Evropi. Ovaj rezultat za nas puno znači poslije lošeg starta, mnogi su počeli skeptički da gledaju na nas. Ovom partijom i pobjedom smo dokazali da Crna Gora ima stvarno dobre igrače i da ne treba brinuti za budućnost. Napravili smo nešto veće nego iko ikad, u ovakvom trenutku dobiti Dansku je nevjerovatno, fenomenalno. Emocije naviru, sad bih se samo smijao, ali pokušavam da glumim ozbiljnost. Presrećan sam zbog momaka, publike, svih ljudi u Crnoj Gori", rekao je Roganović.

Crna Gora je sada opet u trci za Evropsko prvenstvo, ali kako tek sada boli remi sa Farskim ostrvima...

"Olako smo ušli u kvalifikacije, opušteni novim pravilom da prolaze trećeplasirane ekipe, misleći da je posao završen prije nego što smo počeli. To je moja krivica, trebalo je da pripremim ekipu za tako nešto. Okliznuli smo se, ali vidi se koliko nam je značio gubitak boda protiv Farskih Ostrva i natjerao nas da odigramo ovako", naglasio je Roganović.

 

© Rukometni savez Crne Gore 2018