I bez važnih igračica, pobjede su cilj u Skoplju
21.03.2019

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, iako oslabljena, želi da u Skoplju odigra dobro i ostvari povoljne rezultate, kazala je lijevo krilo Itana Grbić.

 Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigraće u petak i subotu u Skoplju dva prijateljska meča u okviru EHF nedjelje.

Grbić je podsjetila da je crnogorskoj selekciji to prvo okupljanje nakon Evropskog prvenstva.

"Žao mi je što zbog odsustva nekih rukometašica nećemo biti kompletni, ali se i radujem jer će dosta mlađih igračica dobiti šansu. Te dvije utakmice će nam dobro doći, prije svega selektoru, da malo bolje upozna igračice koje do sada nijesu bili na spisku ili su dobile manju minutažu da zna na koga može da računa", kazala je Grbić na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da rezultat mečeva u Skoplju nije u prvom planu, ali da to ne znači da neće uraditi sve da dobiju.

"Kada izađemo na teren uvijek idemo da pobijedimo. Tako će biti i ovog puta. Daćemo maksimum i idemo na pobjedu", kazala je Grbić.

Bek Jelena Despotović smatra da su dueli u Skoplju prilika i da se isprave greške sa Evropskog prvenstva.

"Hendikepirani smo zbog dosta povrijeđenih igračica, ali to će biti prilika za mlađe da dobiju šansu", rekla je Despotović.

Ona je kazala da je spremna za okupljanje i da će dati svoj maksimum.

"Igrali smo sa njima na Mediteranskim igrama u Taragoni. Ne znam u kom sastavu će igrati, ali sam sigurna da će naš fokus biti isti. Pobijedili smo ih u Taragoni, nema razloga da to ne ponovimo", kazala je Despotović.

Za Skoplje će u četvrtak otputovati i juniorska selekcija, koja će kao i seniorska, odigrati dva meča sa domaćinom.

Prvi duel juniorskih selekcija u dvorani ''Avtokomanda'' zakazan je za petak u 15, dok će dva sata kasnije snagu odmjeriti seniorski nacionalni timovi Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Novi duel juniorki na programu je u subotu u deset, dok će se u 12 sati sastati seniorke.

View this post on Instagram

Ženska seniorska i juniorska reprezentacija otputovale su u Skoplje, gdje će u petak i subotu odigrati prijateljske duele protiv Sjeverne Makedonije u okviru EHF sedmice. Selektor Per Johanson priliku će ukazati mlađim igračicama, jer zbog povrede ili poštede ovu akciju propuštaju Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Katarina Bulatović, Milena Raičević i Đurđina Jauković, kao i golmanka Marina Rajčić. Za seniorke će dueli protiv Sjeverne Makedonije biti dobre provjere pred baraž protiv Češke za plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu u decembru ove godine. Svi dueli mogu se pratiti putem You Tube-a na linkovima koji su navedeni. TERMINI UTAKMICA Sportska dvorana ''Avtokomanda'', Skoplje Petak, 22. mart 15.00 Sjeverna Makedonija – Crna Gora (juniorke) https://youtu.be/g0JyNwiP5B0 17.00 Sjeverna Makedonija – Crna Gora (seniorke) https://youtu.be/g3wSSecJ_Og Subota, 23. mart 10.00 Sjeverna Makedonija – Crna Gora (juniorke) https://youtu.be/YuYUaCm3fbQ 12.00 Sjeverna Makedonija – Crna Gora (seniorke) https://youtu.be/YEAG-tkP8Hg

A post shared by Rukometni Savez Crne Gore (@hfmontenegro) on

© Rukometni savez Crne Gore 2018