Uručene stipendije najperspektivnijim rukometašicama i rukometašima
15.03.2019

Rukometni savez Crne Gore organizovao je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa osam sportista, odnosno sa po četiri rukometašice i rukometaša.

Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2019. godinu.

Dobitnici stipendija su: Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović, Maša Mitrović i Jelena Vukčević.

''Na ovaj način pokazujemo brigu o njima i odajemo im priznanje za uloženi trud i vrhunski odnos koji su u dosadašnjim karijerama, pokazali prema obavezama. Takav pristup ih je doveo do statusa najperspektivnijih u sportu u kome je Crna Gora uvijek imala velike talente i pojedince koji su je na najbolji način reprezentovali na međunarodnoj sceni. Ali ova stipendija usmjerena je i na budućnost. Ona je na određeni način i obaveza svima koji je danas dobijaju da u narednom periodu budu još bolji, kako bi opravdali ukazano povjerenje i bili uzor svojim vršnjacima'', rekao je Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

''U ime svih stipendista, mogu da obećam da ćemo ulagati još veći napor i imati još bolji pristup prema obavezama, kako bi opravdali ukazano povjerenje, ali i na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, svoj savez i iznad svega svoju državu na domaćoj i međunarodnoj sceni'', rekao je Radojica Čepić koji se obratio u ime dobitnika stipendije.

© Rukometni savez Crne Gore 2018