CRNA GORA BEZ PRAVA NA GREŠKU
06.12.2018

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore danas nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu, utakmicom druge faze protiv Švedske.

Iskusna reprezentativka Anđela Bulatović podsjeća da je Crna Gora pobijedila Švedsku dva puta do sada, oba u gostima.

“Zaboravile smo sve prethodne utakmice i koncentrisale se na Švedsku. Igrali smo pripremne mečeve sa njima, znamo ih dobro, imperativ je pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti. Vjerujem da će odbrana biti na nivou, kao i da ćemo u napadu igrati disciplinovanije, nego dosad”, rekla je Anđela Bulatović.

Iskusna igračica osvrnula se i na partije iz prvog dijela šampionata Evrope.

“Bilo je u prvoj fazi i dobrih i loših stvari. Odigrali smo dobro u napadu protiv Slovenije, ali slabije u napadu. U sljedeća dva meča smo bile jake u odbrani. Međutim, igrale smo sa manjom koncentracijom u napadu”, zaključila je Anđela.

Itana Grbić tvrdi da pred sjutrašnji meč neće biti nepoznanica i poput koleginice iz nacionalnog tima je optimista.

“Odlično se znamo, čeka nas teška utakmica. Dvije prijateljske utakmice sa njima u pripremnom periodu su nam koristile, ali sjutra moramo biti spremnije nego ikad. Biće i motivisane da nam vrate za poraze u pripremnom periodu, ali se nadam da ćemo mi biti prave. Mislim da će u sve tri utakmice zavisiti sve od nas, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mečevima i nadam se da ćemo se zajedno svi radovati”, istakla je rukometašica Budućnosti.

Crna Gora je u teškoj poziciji pred drugu fazu I ne smije da pogriješi, ukoliko želi da sačuva nadu u plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

“Nažalost, došle smo u Nant bez bodova, ali to ne znači da nećemo učiniti sve u predstojeće tri utakmice da se ispravimo. Pokušaćemo već sjutra protiv Švedske da upišemo prve bodove i ispravimo greške iz mečeva sa Francuskom i Rusijom, kao i da ćemo dobre stvari prenijeti i u ovaj dio takmičenja”, dodala je Itana Grbić.

Crna Gora i Švedska igraće danas od 21h.

© Rukometni savez Crne Gore 2018