Johanson: Možemo da pobijedimo svaku reprezentaciju na svijetu
03.12.2018

Poslije poraza u dramatičnom meču od Rusije, crnogorske rukometašice će sjutra protiv Francuske odigrati jednu od najvažnijih utakmica na Evropskom prvenstvu

, a selektor Per Johanson smatra da su “lavice” u meču sa olimpijskim šampionkama pokazale da mogu da savladaju svaku selekciju na svijetu.

Ukoliko ne savladaju domaćina i zvaničnog prvaka svijeta, izabranice Pera Johansona biće u teškoj poziciji pred drugu fazu, kada je u pitanju borba za plasman u polufinale šampionata Evrope.

“Rusija je jača reprezentacija od Francuske. Međutim, te dvije selekcije su potpuno različite i gaje potpuni drugačiji stil rukometa. Pomenute dvije reprezentacije sigurno su među najboljima na svijetu. Protiv Rusije smo pokazali da možemo da igramo i pobijedimo svaku selekciju na planeti i bićemo spremni za tu utakmicu”, rekao je selektor Per Johanson.

Crna Gora je protiv Rusije propustila veliku priliku da obezbijedi dva velika boda pred odlučujuće mečeve u nastavku šampionata. Zbog toga je duel sa Francuskinjama praktično biti ili ne biti za “lavice”, koje bi u slučaju poraza, samo teorija držala u igri za polufinale.

“Očekuje nas fizički teška utakmica. Francuska, kao i mi, mnogo polaže na igru u odbrani.Moramo biti jaki u napadu, ali i za stepen jači u odbrani”, istakao je švedski stručnjak.

Crna Gora i Francuska igraće sjutra od 21 sat u Nansiju.

© Rukometni savez Crne Gore 2018